Ons Wagenpark

Ons Wagenpark

Hieronder vind u een overzicht van ons wagenpark dat J.K. van den Dool tot zijn beschikking heeft. Bestaande uit onder andere de vrachtwagens, shovels en heftrucks. Alles om u te voorzien van onze tuimaterialen, bodemverbeteraars en containers. Maar wij zijn bijvoorbeeld ook inzetbaar als sneeuwschuivers om voor u de wegen weer begaanbaar te maken.

Volvo FMX 6×2

Deze Volvo FMX is nieuw in ons bedrijf gekomen in 2018. Voorzien van een HMF 1943 18 ton meter kraan en vaste Hyva kipper met hydraulische zijkleppen.
Geschikt voor het vervoer van sierbestrating maar ook losgestorte goederen.

Deze Volvo FMX met 370 pk is voorzien van een vangmuil voor de aanhanger. Vaste chauffeur is Leo van Marwijk.

Volvo FMX 6×2

In 2020 werd deze FMX nieuw aangeschaft en in grote lijnen gelijk aan de eerdere Volvo FMX (70-BKX-7) Deze is ook voorzien met de HMF 1943 18 ton meter kraan en vaste Hyva kipper met hydraulische zijschotten. Geschikt voor het vervoer van onze sierbestrating en tuinmaterialen.

Wordt ook ingezet voor het vervoer van bodemverbeteraars en allerlei knijper klussen. Vaste chauffeur is Norbert van den Barselaar.

Volvo FMX 8×2

Deze Volvo FMX is nieuw bij onze firma verschenen in 2015. Voorzien van een flinke Hyva 18 ton meter kraan en een Hyva haakarmsysteem.
Deze Volvo is tevens voorzien van een stenen bak die met hydraulische kleppen geschikt is voor het vervoer van onze sierbestratingen en bigbags.

Mocht het druk zijn met het vervoer van onze bodemverbeteraars dan kan de steenbak eenvoudig worden gewisseld voor een lichtgewicht container.
De stenenklem aan de kraan word gewisseld voor een knijper. Ook is deze auto voorzien van een vangmuil.

Hiermee is deze 420 pk sterke een van onze multifunctionele auto`s. Vaste chauffeur op deze auto is Ed van Rossum.

Volvo FMX 8×4

De Volvo FMX met Hyva haakarmsysteem werd in 2016 nieuw aangeschaft.
Deze 8×4 motorwagen is voorzien van een haakarm waarmee eenvoudig containers kunnen worden geladen /gelost.

Van lichtgewicht containers voor het vervoer van onze bodemverbeteraars tot 40 m3`s containers voor het transport van Bouw en Sloopafval en sloophout.
Voorzien van een vangmuil om als combinatie de weg op te gaan.

In de wintermaanden wordt deze auto geschikt gemaakt voor het sneeuwschuiven voor Rijkswaterstaat. Vaste chauffeur op deze Volvo FMX 420 is Marco Schaap.

Volvo FMX 8×4

De meeste recente Volvo die is aangeschaft (2020) is de FMX 420 8×4 met HMF 1943 18 ton meter kraan en Hyva haakarm.
Deze auto is de vervanger van onze allereerste Volvo FMX die we sinds 2013 nieuw hadden.

Zijn opvolger is de nieuwste van het type FMX en voorzien van de veiligste snufjes zoals een dodehoekcamera in de spiegelsteun.
Deze Volvo FMX wordt voor een groot gedeelte ingezet voor het vervoer van onze bodemverbeteraars en kan met de knijper plantvakken leegknijpen en vullen.

Verder wordt deze auto ingezet voor het vervoer van bouw en sloopafval en sloophout. Voorzien van een vangmuil kan deze worden gecombineerd met een aanhanger. Vaste chauffeur op deze auto is Ruud Oosterveer.

Mercedes-Benz Actros

Deze Mercedes-Benz Actros is nieuw gekocht in 2010. Deze Actros is voorzien van een HMF 15 ton meter kraan en Hyva kipper met aluminium zijschotten.
Met deze auto worden sierbestratingen, bigbags en losgestort vervoer gedaan.ook is deze auto een allrounder met diverse knijper klusjes.

In de wintermaanden wordt deze Actros gereed gemaakt voor het sneeuwschuiven voor Rijkswaterstaat. Vaste chauffeur op Mercedes is Anton Hoogenboom.

Volvo FMX 4×2

De FMX met 15 tons Hyva Portaal Installatie is in 2016 nieuw aangeschaft. Voorzien van een afzeilsysteem voor het veilig afzeilen van de lading.
Geschikt voor het vervoer van 3m3 , 6m3 en 10m3 portaalcontainers. Daarnaast wordt er ook zand, grind en grond mee vervoerd.

Deze Volvo FMX met 330 pk is ook voorzien van een vangmuil.Hiermee kan een aanhanger worden aangekoppeld of een machine worden vervoerd.
Zoals bijvoorbeeld onze Doppstadt shredder. Vaste chauffeurs op deze Volvo zijn Dick Knijnenburg en Jan van den Dool

Volvo FMX 4×2

Deze Volvo FMX met Hyva Portaal Installatie is vrijwel identiek qua opbouw aan onze andere Volvo FMX
De 15 tons portaal installatie is dan ook geschikt voor 3m3, 6m3 en 10m3s containers.

Voorzien van een afzeilsysteem voor het veilig afzeilen van lading. Deze 330 pk Volvo is in 2019 nieuw aangeschaft. Vaste chauffeur is Sven van Atten.

Doosan DX170W-5

Deze in 2019 geleverde 17 tons mobiele sorteerkraan is speciaal voor de recycling werkzaamheden aangepast met een hydraulische hefcabine.
Wordt uitsluitend gebruikt voor het sorteren en laden van containerbakken en het opdraaien van groenafval. Vaste machinist op deze Doosan is Ketut Patreng.

Volvo L35

Nieuw aangeschaft in 2018. Ter vervanging van een Terex shovel. Deze L35 Volvo Shovel.
Voornamelijk voor het laden en lossen voor de klanten op ons terrein. Ook wordt deze Volvo shovel gebruikt in de verhuur.

Volvo L70

In 2014 nieuw aangeschaft ter vervanging van een Volvo L70 shovel .
Deze wordt gebruikt voor het laden van eigen voertuigen en die van klanten en werkt in samenspel met de zeefmachine. Wordt ook gebruikt in de verhuur.

Volvo L90

In 2017 nieuw aangeschaft ter vervanging van een Volvo L60 shovel .Deze wordt gebruikt voor het laden van eigen voertuigen en die van klanten en werkt in samenspel met de zeefmachine en shredder.
Wordt ook gebruikt in de verhuur zoals het op en afbouwen van de strandtenten op het Wassenaarse strand. Vaste machinist is Remco Souman.

Mitsubishi Fuso

Deze kleine alleskunner is in 2017 in ons wagenpark verschenen ter vervanging van onze Ford Transit.
Voor de ‘kleine klusjes zoals het wegbrengen van wat tuinhout en een kuub tuinaarde.

In de wintermaanden wordt deze Fuso ingezet als strooiwagen met een zoutstrooier achterop voor het sneeuw en ijsvrij maken van bedrijventerreinen en instellingen. En natuurlijk het vervoeren van de muziekpieten met de intocht van Sinterklaas!

Mercedes Benz Citan

In 2017 werd onze Mercedes Vito vervangen door deze nieuwe Citan.
Deze kleine besteller is geschikt voor de machinisten op locatie te brengen en voor de kleine transporten zoals een paar zakjes grond
of het vervoer van onderdelen voor onze werkplaats.

Doppstadt Shredder

In 2020 werd de Doppstadt shredder nieuw geleverd. Na een aantal jaren met derden te hebben gewerkt werd er voor gekozen om een machine nieuw in gebruik te nemen.
Deze machine wordt uitsluitend gebruikt op onze recycling locatie voor het verkleinen van groenafval

Linde H35

Deze heftruck komt uit 2021 en is een van de meest nieuwe bij ons in de familie. Deze heftruck wordt gebruikt voor het klaarzetten van de sierbestrating.
De vorkheftruck voor lasten tussen 2.000 en 3.500 kilo is bijzonder geschikt voor hoge lasten en gebruik in de zwaarste omstandigheden buiten.

Door de hydrostatische aandrijving en dubbele pedaalbediening zorgt voor een perfecte interactie tussen chauffeur en machine.
Vaste chauffeur van deze heftruck is Ricardo van der Meer.

Volvo FMX Portaalwagen

Sinds februari 2022 hebben we deze nieuwe portaalwagen rijden. Geschikt voor de 3m3, 6m3 en 10m3s containers.
De containerinstallatie is voorzien van een afstandsbediening waarbij de chauffeur veel beter zicht heeft met het plaatsen en weghalen van de containers.

Een stuk veiliger en minder kans op schades. Deze Volvo is voorzien van een aanhangwagenkoppeling zodat er ook met een aanhangwagen gereden kan worden.
Chauffeur op deze auto is Niels van Duijvenboden.