Nieuwe aanwinst: schredder

Nieuwe aanwinst: schredder

Wij hebben ons machinepark uitgebreid met een schredder, een verkleiningsmachine. Het is is een belangrijke aanwinst voor onze divisies recycling en bodemverbeteraars en helpt ons in de continuïteit en het verder verbeteren van de kwaliteit van de eindproducten.


De Doppstadt schredder verkleint al het aangeleverde plantsoenafval en levert ons daarmee de belangrijkste grondstoffen voor onze eigen compost (én daarmee onze bodemverbeteraars). Ook levert het restmateriaal dat wij leveren aan energiecentrales die het gebruiken voor het opwekken van groene energie.

Het proces van grof plantsoenafval tot restmateriaal voor de energiecentrales neemt in totaal zo’n twee weken in beslag. Het proces van grof plantsoenafval tot het eindproduct compost is veel langduriger. Na het verkleinen en versnipperen van het plantsoenafval met de schredder duurt het in totaal nog circa 12 weken voordat het eindproduct compost gereed is. Daarbij maken we ook gebruik van onze zeefmachine en een ingenieus beluchtingssysteem.

De Doppstadt schredder is uitgevoerd volgens de laatste milieunormen. Het is bovendien een echt werkpaard, want de machine kan 100 kuub groenafval verwerken per uur. Het is een mooie aanwinst voor ons eigen werk, maar kan ook verhuurd worden op locatie (met bedieningspersoneel).